Cafea Costa Rica Don Chico

Cafea Costa Rica Don Chico

0 Review-uri

Gust: note de ciocolata, caramel si fructe

29.90 Lei
Macinare:
Prajire:
Gramaj:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Costa Rica

Regiune:

Palmichal

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1400 – 1600 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

Honey

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Costa Rica Palmichal Honey Don Chico Strictly Hard Bean (SHB)

Nu este un secret faptul ca, pe langa frumusetea regiunilor sale, Costa Rica este renumita pentru cultura de cafea. De la mijlocul secolului al 19-lea, cafeaua a jucat un rol extrem de important pe plan social, economic si chiar politic. Calatorind prin Costa Rica, ramane intiparit in minte tabloul campurilor de cafea raspandite sub forma de mozaic verde-brun. Este o priveliste atragatoare, pastorala. Tara beneficiaza de o clima ideala pentru cultivarea cafelei, cu sol vulcanic, usor acid si extrem de fertil. Localnicii spun despre cafeaua lor ca „este atat de buna incat risca sa devina plictisitoare”. Pentru ca fermierii din aceasta tara au inteles importanta monitorizarii si controlului minutios din punct de vedere al calitatii culturilor, Costa Rica este o tara model in ceea ce priveste productia de cafea la nivel mondial.

Cultivata in regiunea Palimchal, la altitudini ce depasesc 1400 metri, cafeaua Costa Rica Don Chico este o cafea cu savoare delicata, aroma deosebita si prospetime remarcabila. Obtinuta in urma procesarii de tip Honey, prin semi-spalare, este o cafea cu dulceata proeminenta si aciditate echilibrata. Cafeaua rezultata prin prelucrarea semi-umeda are un corp asemanator celor procesate uscat si o aroma intensa, asemanatoare cafelelor prelucrate ud.

Statia de procesare Palmichal colaboreaza cu doar 30 de ferme mici de cafea din tara si pune accent pe microloturi cu un inalt nivel de calitate si control al productiei. Cafeaua procesata aici, in loturi mici, se adreseaza adevaratilor cunoscatori ai cafelei, cu pretentii ridicate si gusturi rafinate.

Strictly Hard Bean (SHB) este o caracteristica a cafelei cultivata natural la altitudini ce depasesc 1400 metri, fara substante si ingrasaminte chimice. SHB este inca o certificare a calitatii cafelei 100% Arabica Costa Rica Don Chico.

Caracteristici cafea Costa Rica Don Chico

Tara de origine: Costa Rica

Soi de cafea: 100% Arabica

Regiunea: Palmichal

Altitudine cultivare: 1400 – 1600 metri deasupra nivelului marii

Metoda de procesare: Honey

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

 

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus