Cafea Burundi 250gr

Cafea Burundi 250gr

0 Review-uri

Gust: note florale, de piersici, coacaze rosii cu usoara tenta de scortisoara

39.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Gramaj:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Burundi

Regiune:

Ngozi

Sortiment:

100% Arabica, subspecia Red Bourbon

Altitudine:

1500 – 1700 metri

Procesare:

complet spalata si uscata la soare

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Burundi Fully Washed A

Burundi este o tara mica fara iesire la mare, in inima Africii. Se invecineaza cu Rwanda in nord, cu Tanzania, in partea de sud si cu Republica Democrata Congo in vest. Acest lucru face din Burundi cel mai important centru de cultivare a cafelei din Africa de Est, avand o lunga traditie in spate. Pozitia sa la altitudine mare, multitudinea de dealuri cu expunere potrivita la soare, solurile vulcanice si ploile abundente ofera conditiile ideale pentru productia de cafea exotica, apreciata pentru excelenta gustului. In Burundi, nu exista plantatii sau ferme de cafea mari. Cafeaua este, de fapt, cultivata in ferme mici, de familie, iar ciresele sunt duse, conform traditiei, la cea mai apropiata statie de spalare de cafea.

Boabele de cafea Burundi provin din regiunea Ngozi, aflata in partea de nord a tarii in apropiere de granita cu Rwanda. Provincia Ngozi nu este renumita pentru intinderea mare a culturilor de cafea, cum este regiunea invecinata Kayanza, ci pentru culturile de tip microlot de cafea verde de inalta calitate. In 2015, ferma din Ngozi a fost desemnata intre primii castigatori ai prestigiosului concurs din lumea cafelei „Cup of Excellence”. Aceasta competitie este renumita la nivel mondial pentru identificarea si clasificarea celor mai bune cafele din lume, rezultatele fiind recunoscute de toate organizatiile de specialitate.

Arborii de cafea din care se produce Burundi Cup of Excellence cresc la o altitudine de 1500 – 1700 m, iar ciresele sunt culese si sortate manual, asigurandu-se o atentie deosebita in controlul calitatii. La statia de procesare, ciresele sunt spalate complet si lasate la fermentat intre 12 si 16 ore. Dupa fermentare, cafeaua este depozitata din nou in rezervoare de apa pentru 12 ore, apoi spalata cu apa curata si depulpata.

Cafeaua de origine Burundi Cup of Excellence este preferata pentru aciditatea sa proeminenta si pentru savoarea sa intensa, din care se remarca accentele de piersici, coacaze rosii cu usoara tenta de scortisoara.

Caracteristici cafea Burundi Cup of Excellence

Tara de origine: Burundi

Soi de cafea: 100% Arabica, subspecia Red Bourbon

Regiunea: Ngozi

Altitudine cultivare: 1500 – 1700 metri

Metoda de procesare: complet spalata si uscata la soare

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus