Politica de confidentialitate

Va multumim pentru ca vizitati website-ul nostru. Va dorim o experienta placuta in navigarea pe www.hedonecafe.ro si speram ca veti fi incantati de activitatea si produsele noastre.

Luam in serios angajamentul de a respecta dreptul la intimitate al dumneavoastra in momentul in care vizitati site-ul nostru si, totodata, comunicati cu noi pe cale electronica.

Protejarea datelor dumneavoastra este un aspect important pentru compania noastra. Apreciem increderea pe care o aveti in noi si ne obligam sa asiguram protectia necesara si sa aparam orice tip de informatii personale pe care ni le incredintati.

Studiile realizate estimeaza ca daca o persoana obisnuita citeste fiecare politica de confidentialitate pentru fiecare site in parte pe care l-a vizitat in decurs de un an, ar avea nevoie de minim 240 de ore.

Noi stim ca timpul dumneavoastra este valoros si nu vrem sa il irositi in acest mod. Totodata, insa, consideram ca este foarte important sa va informati cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Tocmai de aceea, am creat o Politica de Confidentialitate concisa, transparenta, inteligibila si usor accesibila. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti punctual intrebarile de mai jos. Promitem sa nu va retinem mai mult de cateva minute…

 

Pe scurt, despre politica noastra de confidentialitate

Atunci cand interactionati cu noi, exista posibilitatea sa ne furnizati informatii care sa ne ajute sa va identificam (de ex. nume, e-mail, adresa, numar de telefon). Aceste informatii sunt cunoscute sub denumirea de „date personale”.

Politica de confidentialite Hedone Cafe are scopul de a va informa asupra modului in care colectam, folosim si procesam informatiile cu caracter personal pentru a va putea furniza produsele si serviciile din portofoliul nostru. Totodata, va prezentam si masurile pe care le luam pentru a proteja securitatea datelor. De asemenea, va explicam si cum ne puteti contacta pentru (i) a accesa, rectifica sau sterge datele pe care ni le-ati furnizat, (ii) a retrage orice consimtamant pe care ni l-ati acordat in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal (iii) a ne spune sa nu va mai trimitem informatii despre produsele si serviciile noastre (iv) a va raspunde oricaror intrebari despre practicile de confidentialitate online.

Prin folosirea site-ului nostru, va exprimati acordul cu practicile descrise in prezenta Politica de Confidentialitate. In cazul in care nu sunteti de acord cu aceste prevederi, va rugam sa nu utilizati acest site.

Pot fi necesare modificari ale Politicii de Confidentialitate in cursul dezvoltarii website-ului nostru si al implementarii noilor cerinte legale conform Regulamentului General privind Protectia Datelor.  Va recomandam, asadar, sa recititi ocazional declaratia de confidentialitate.

 

Ce principii urmarim?

Consideram confidentialitatea datelor o componenta esentiala in afaceri. Politica si practicile noastre de protejare a datelor se focuseaza pe procesarea si stocarea corespunzatoare si legala a informatiilor cu caracter personal si totodata pe asigurarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii, conform Regulamentului European General privind Protectia Datelor intrat in vigoare la data de 25 mai 2018.

 1. Procesarea datelor personale se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta;
 2. Colectarea datelor personale se va face numai in scopuri specificate, explicite si legitime si datele nu vor fi procesate mai departe intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;
 3. Colectarea datelor personale va fi adecvata, relevanta si limitata la informatiile necesare scopului procesarii;
 4. Datele personale vor fi stocat corect si, acolo unde este necesar, actualizate;
 5. Se vor lua toate masurile necesare pentru a se asigura ca datele incorecte sunt sterse sau corectate fara intarziere;
 6. Datele personale vor fi pastrate intr-o forma ce permite identificarea persoanei vizate si pentru o perioada nu mai lunga decat cea in care datele personale sunt procesate;
 7. Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;
 8. Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor;
 9. Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor atat cat si de la dreptul portabilitatii datelor.

 

Cine colecteaza datele dumneavoastra personale?

Hedone Cafe SRL este Operator de date cu caracter personal, ca parte a procesului de furnizare a serviciilor si produselor noastre. Colectarea, prelucrarea si utilizarea datelor se realizeaza conform Regulamentul General European privind Protectia Datelor.

In nici un caz nu vom transmite datele dumneavoastra personale unor terte parti pentru scopuri de publicitate sau de marketing, fara consimtamantul dumneavoastra anterior. In cadrul companiei noastre, conformitatea cu reglementarile legale, precum si cu prezenta politica de confidentialitate a datelor este atent monitorizata de catre Ofiterul de Protectie a Datelor desemnat.

 

Ce tip de date procesam si cum se realizeaza colectarea?

Colectarea datelor cu caracter personal se poate realiza din surse diverse:

 1. Interactiuni online sau electronice cu Hedone Cafe inclusiv prin site-ul propriu, retele de socializare, respectiv canale ale unor terte parti – vanzator in numele Hedone Cafe, cu care dezvoltam relatii reglementate contractual (spre exemplu: emag.ro);
 2. Interactiuni offline cu Hedone Cafe: campanii promotionale, concursuri, samd;

*Date furnizate direct catre Hedone Cafe

In conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor care intra in vigoare pe data de 25 mai 2018 conform Directivei Uniunii Europene, colectam date personale pe site-ul nostru atunci cand este necesar pentru indeplinirea scopului dumneavoastra si / sau daca ni le furnizati in mod voluntar.

La introducerea datelor personale sau comerciale (de exemplu, adresa de e-mail, numele, adresa), furnizati aceste date in mod expres si voluntar. Introducand astfel de date, sunteti de acord sa fie colectate, procesate sau utilizate pentru a va contacta, a procesa contracte sau pentru a va proteja interesele legitime de afaceri sau pentru scopul pe care l-ati declarat. Datele nu vor fi colectate, prelucrate sau utilizate in niciun alt scop. Puteti revoca acest acord in orice moment pentru viitor.

Mai jos, puteti consulta o lista a principalelor date pe care la colectam, utilizam si procesam, insa fara a se limita la acesta :

 1. date de contact, mai exact orice informatii care permit Hedone Cafe sa va contacteze (ex. nume, adresa, e-mail, numar de telefon, etc.)
 2. informatii demografice, inclusiv varsta, locatie, sex, data nasterii (de ex. cod postal, oras, sector/judet etc.), produse favorite, etc
 3. informatii legate de plati (ex : adresa de facturare)
 4. informatii de inregistrare, respectiv conectare pe site-ul nostru (ex. ID logare/ e-mail, nume de utilizator, parola)
 5. parerile si feedback-ul pe care il oferiti in calitate de consumator, respectiv informatii pe care le furnizati pe site-ul Hedone Cafe cu privire la experienta dumneavoastra in utilizarea produselor si/ sau a serviciilor noastre (ex. comentarii si sugestii, testimoniale sau alte informatii legate de produse/ servicii)
 6. continut generat de consumator, respectiv orice continut (de ex. fotografii, imagini video sau povesti personale) pe care il creati si il distribuiti pe site-ul Hedone Cafe

*Date colectate din alte surse

Pentru a va oferi o experienta placuta in relatia cu Hedone Café, precum si pentru a va putea furniza produsele si serviciile noastre, uneori putem colecta informatii si date despre dumneavoastra din alte surse legitime, cum ar fi : parteneri Hedone Cafe si site-uri de socializare. Mai exact, datele de contact, sau orice date personale care sunt parte din profilul dumneavoastra creat pe o retea de socializare terta (precum Facebook, YouTube, etc) si careia ii permiteti sa imparta aceste date personale cu Hedone Cafe. Astfel, putem colecta informatii de baza din contul dumneavoastra (nume, adresa de e-mail, sex, data nasterii, orasul, poza de profil, ID-ul, lista de prieteni, preferinte, etc), precum si alte informatii aditionale si activitati pe care reteaua de socializare terta le poate divulga catre alte aplicatii.

*Date cu caracter personal ale minorilor

Nu solicitam, colectam si procesam/ utilizam in mod intentionat date cu caracter personal apartinand persoanelor minore. In eventualitatea in care descoperim ca am colectat in mod accidental astfel de date, le vom sterge imediat, eliminand persoana in cauza din baza noastra de date. Exista situatii exceptionale in care putem procesa datele personale ale persoanelor minore, numai daca acestea solicita in mod expres folosirea produselor noastre avand consimtamantul acordat de catre parinti sau reprezentanti legali.

 

Cu ce scop colectam datele?

Colectam, procesam si utilizam datele dumneavoastra in scopul prevazut, cel pentru care le-ati transmis catre noi, sau pentru motivele detaliate in prezenta Politica de Confidentialitate.

Vom utiliza si pastra informatiile dumneavoastra pentru perioada in care aveti cont activ, pentru a va putea oferi produsele si serviciile in conformitate cu obligatiile noastre legale, sau pentru oricare dintre motivele mentionate mai jos:

 1. Furnizarea de produse si servicii in urma achizitiei din magazinul online hedonecafe.ro/shop, incluzand facturare, procesarea platilor, livrare prin firme de curierat independente de Hedone Cafe;
 2. Procesarea cererilor de oferte transmise de dumneavoastra prin interemediul site-ului si transmiterea de oferte comerciale, mostre, produse si informatii;
 3. Crearea si intretinerea contului dumneavoastra pe site;
 4. Serviciul consumatorului;
 5. Comunicari de marketing, newslettere si email-uri;
 6. Implicarea consumatorului – testimoniale;
 7. Concursuri si promotii;
 8. Crearea si afisarea de publicitate prin intermediul retelelor sociale, adaptata intereselor dumneavoastra personale;
 9. Pentru a afla cum ati descoperit site-ul nostru si pentru a determina eficienta publicitatii noastre;
 10. Identificarea si protejarea imptriva posibilelor tranzactii frauduloase;
 11. Pentru punerea in aplicare a termenilor si conditiilor noastre generale de afaceri si a altor operatiuni administrative privind activitatea noastra;
 12. Pentru a va putea furniza produsele noastre prin intermediul colaboratorilor, respectiv revanzatorilor Hedone Cafe (de exemplu emag.ro);

 

Cine are acces la datele dumneavoastra personale?

Nu vom divulga niciodata datele dumneavoastra cu caracter personal catre o terta entitate care intentioneaza sa le foloseasca in scopuri de marketing si publicitate. Respectam cu strictete politica confidentialitatii si ne angajam ca niciodata sa nu vindem, inchiriem sau schimbam in regim de barter, ori prin orice alte mijloace datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le-ati furnizat in relatia cu noi. In eventualitatea in care revizuim politica noastra de confidentialitate in sensul mentionat anterior, va vom aduce la cunostinta acest lucru si va vom cere anterior consimtamantul in mod expres.

Totusi, pentru buna desfasurare a activitatii noastre, ocazional suntem nevoiti sa furnizam datele dumneavoastra in scopuri determinate si legitime catre entitati terte cu care colaboram in baza unor reglementari contractuale, strict limitat la situatiile urmatoare:

 1. Catre furnizorii de servicii, agentii sau contractori cu scopul de a oferi suport pentru operatiunile interne ale site-ul nostru si pentru a ne ajuta cu administrarea acestuia sau a diferitelor functii, programe si promotiile disponibile;
 2. Transportatori si firme de curierat cu scopul de a livra produsele comandate de catre dumneavoastra;
 3. Institutii financiare si procesatori de plati autorizati, pentru efectuarea in conditii de deplina siguranta, a tranzactiilor financiare efectuate prin intermediul site-ului nostru;
 4. In anumite circumstante si in conformitate cu legislatia, ar putea fi necesara divulgarea datelor catre autoritati. Putem, de asemenea, dezvalui datele dumneavoastra personale pentru a ne stabili, exercita sau apara drepturile legale;
 5. In cazul unei reorganizari sau al unei vanzari totale sau partiale a activitatii Hedone Cafe, divulgarea, daca este cazul, va avea loc in conformitate cu legislatia aplicabila care reglementeaza prelucrarea datelor cu caracter personal;

Este important sa stiti ca orice furnizor tert utilizat de catre Hedone Cafe va fi obligat sa proceseze datele dumneavoastra cu caracter personal numai in conformitate cu instructiunile companiei noastre si sa pastreze in deplina siguranta aceste informatii.

 

Cat timp stocam datele dumneavoastra?

Nu colectam, procesam si utilizam datele dumneavoastra decat atat cat este necesar pentru a indeplini scopurile detaliate anterior, iar prelucrarea se realizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare. Datele dumneavoastra personale mai pot fi pastrate de catre compania noastra pe perioada cat acestea sunt folosite pentru a va putea raspunde intrebarilor sau rezolvarii anumitor situatii, bineinteles, in acord cu legislatia europeana privind Protectia Datelor cu Caracter Personal si libera circulatie a acestora. Acest lucru inseamna ca este posibil sa retinem informatii cu caracter personal pentru o anumita perioada de timp chiar si dupa ce dumneavoastra incetati sa folositi serviciile Hedone Cafe, sau website-ul nostru. Dupa aceasta perioada de timp, datele dumneavoastra vor fi sterse.

Va rugam sa parcurgeti drepturile dumneavoastra mentionate mai jos. In acest sens, va reamintim si subliniem faptul ca aveti drept de acces la datele dumneavoastra personale, dreptul de a va adresa justitiei, de a va opune prelucrarii datelor si de a cere ca in orice moment datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie modificate sau sterse.

 

Cum asiguram protectia datelor dumneavoastra?

Pentru noi, este foarte important sa dezvoltam relatii bazate pe incredere si transparenta. De aceea, protectia datelor dumneavoastra reprezinta o prioritate pentru compania noastra. Ne-am asumat angajamentul de a lua masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a asigura protectia datelor cu caracter personal ale clientiilor nostri, prin eforturi care includ, dar nu sunt neaparat limitate la:

 1. Stocarea datelor personale si a informatiilor confidentiale in medii de operare sigure, care nu sunt disponibile pentru public si care sunt accesibile numai angajatilor autorizati Hedone Cafe, precum si agentiilor si contractorilor cu care avem relatii reglementate contractual in acord cu Regulamentul European General privind protectia datelor.
 2. Utilizarea tehnicii standard de criptare SSL pentru a proteja securitatea anumitor date cu caracter personal, cum ar fi informatiile pentru facturare, adresa de livrare, samd, in timpul transmiterii catre paginile accesate pe site-ul nostru;
 3. Suplimentar, putem retine informatiile cu caracter personal pe care dumneavoastra ni le transmiteti prin intermediul site-ului nostru intr-o baza de date a clientilor , stocata pe un server intern dedicat si securizat. Accesul la datele inregistrate in aceasta baza de date se realizeaza numai de catre personalul autorizat Hedone Cafe, in functie de nivelul de acces acordat;

 

Cum ne puteti contacta pentru aspecte privind protectia datelor cu caracter personal?

In cazul in care aveti intrebari privind Politica noastra de Confidentialitate, sau despre procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, puteti contacta direct Ofiterul pentru Protectia Datelor. Acesta este responsabil sa ofere asistenta privind informatii, intrebari, solicitari sau reclamatii. La cerere, va vom informa in scris, in conformitate cu legislatia aplicabila, daca si ce date cu caracter personal am stocat despre dumneavoastra.

Ofiter pentru Protectia Datelor:  dpo@hedonecafe.ro

Hedone Cafe SRL

Str. Aviatorilor, Nr. 10, Parc Industrial Craiova, Ghercesti, Dolj, Romania

Cod postal: 207280

Tel: +40 251 46 00 19

 

Despre cookies

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea "cookie"-urilor utilizate de site. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:

Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

In ceea ce numim "web 2.0", "cookie"-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

 • Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) - generandu-se astfel
 • flexibilitatea "cosului de cumparaturi" (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului "inainte" si "inapoi")
 • Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
 • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
 • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

 

Ce este un "cookie"?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu"cookie" ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet "pasiv" (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

 • Cookieuri de sesiune - acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
 • Cookieuri Persistente - Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookieuri plasate de terti) - care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

 

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor:  preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

 

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute in momentul in care utilizatorul a parasit website-ul. Altele sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website ('cookie-uri permanente'). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

 

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc "third party cookies" pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

 

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

 

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

 • setarile volumului pentru video player
 • viteza de video streaming cu care este compatibil browserul

 

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte, genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.

Atata timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sa stim, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul - acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

 

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul - chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

 

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat "pastreaza-ma inregistrat", acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

 

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.

Folosim aceste cookie-uri si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

 

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.

Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile acestor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targetata si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

 

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

 

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

 

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

 

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor

(care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului - categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor - retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex:afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor - limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics - cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

 

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

 

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.

Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

 

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care YouTube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji cu ajutorul cookie-urilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii anti-spyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.

 • Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

 

sus