Cafea Ethiopia Sidamo 250g

Cafea Ethiopia Sidamo 250g

0 Review-uri

Gust: note de de citrice, ciocolata si mirodenii

47.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Ethiopia

Regiune:

Sidamo

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1400 – 1600 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

Uda (washed)

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Ethiopia washed Sidamo G2 organic

Ethiopia este locul de nastere al cafelei. In secolul al X-lea, localnicii din regiunea montana au fost primii care au descoperit efectul stimulator al cafelei, chiar daca initial acestia mancau ciresele rosii ale arborilor de cafea. De aici, cafea a fost raspandita in intreg Orientul Mijlociu, cucerind mai tarziu Europa si cele doua Americi. In Ethiopia, cafeaua Arabica a crescut salbatic in padurile din zonele de munte la sud-vest de districtele Kaffa si Buno. Ulterior, cultura de cafea a fost dezvoltata si controlata sever – din punct de vedere calitativ – in toate regiunile inalte ale tarii. Suprafata totala acoperita de cafea este de aproximativ 400.000 de hectare. Productia totala de cafea pe an este de aproximativ 200.000 de tone.

Ethiopia este totodata tara de origine a unor dintre cele mai fascinante cafele din lume. Principalele regiuni in care se cultiva arbori de cafea sunt Harrar, Ghimbi, Sidamo si Yirgacheffe. Sidamo este regiunea situata in sudul capitalei Addis Ababa, zona de unde pleaca anual tone de cafea verde in toate colturile lumii.  Sidamo se bucura de conditii climatice ideale pentru cultivarea cafelei., fiind situata la o altitudine ce variaza intre 1600 – 2000 metri deasupra nivelului marii. Cafeaua Ethiopia Sidamo este clasificata drept SHG (Strictly High Grown). Aceasta creste lent comparativ cu alte cafele, prin urmare are mai mult timp pentru a absorbi nutrienti si a se dezvolta armonios. Fiind procesata prin metoda uda, cafeaua Ethiopia Sidamo este una de inalta calitate, cu note distincte de lamaie si accente florale.

Prajite medium spre usor, aceste boabe de cafea se disting cu usurinta de alte soiuri crescute in tara mama a culturilor de arbori de cafea, datorita procesului unic de uscare uniforma a boabelor, pe o perioada de aproximativ 20 de zile. Acest procedeu specific asigura un echilibru ideal intre aciditate si corp. Detaliind caracteristicile de cupa ale acestei cafele Arabice, gasim note dulci de ciocolata cu lapte, de cimbru, frunze de ceai, cu un corp fin si o aciditate usoara.

Vei descoperi ascunsa in fiecare ceasca de cafea o experienta la nivel de excelenta, o feerie a gustului care te va insoti pe parcursul zilei, pe care o poti repeta ori de cate ori ti se face dor de savoarea gratioasa a cafelei Ethiopia Sidamo.

Tara de origine: Ethiopia

Soi de cafea: 100% Arabica

Regiunea: Sidamo

Altitudine cultivare: 1400 – 1600 metri deasupra nivelului marii.

Metoda de procesare: Uda (washed)

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Produse Complementare

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus