Cafea India Malabar Monsoon 250 gr

Cafea India Malabar Monsoon 250 gr

0 Review-uri

Gust: accente dulci si note pamantii

42.99 Lei
Macinare:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

India

Regiune:

coasta Malabar

Sortiment:

100 % Arabica

Altitudine:

900 – 1500 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

procesare specifica, cunoscuta drept metoda musoni

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica India Malabar Monsoon

India este cel mai adesea asociata cu productia de ceai, insa are o traditie de peste 400 de ani in extractia si exportul de boabe de cafea. Este unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial. Dintre sortimentele de cafea de specialitate cultivate aici, India Malabar Monsoon este recunoscuta datorita metodei de prelucrare neobisnuita, care ii ofera un gust distinct. Malabar Mosoon este una dintre cele mai populare cafele de origine indiana, cu o productie concentrata de cca. 6 000 tone pe an.

Regiunea Malabar se afla in extremitatea sudica a Indiei, unde musonul bate nestingherit. Culoarea, marimea si caracteristicile de gust ale boabelor de cafea cultivate aici sunt rezultatul unui procedeu special, cunoscut drept „metoda musonica”. Boabele culese manual sunt sortate in functie de marime, curatate de coaja si apoi expuse la vanturi musonice in spatii deschise din iunie pana in septembrie. Procesul de monsooning implica o manipulare atenta, de intindere, miscare si greblare constanta a boabelor. Este nevoie de aproximativ 2 – 3 luni pentru a atinge nivelul de umiditate specific, de aproximativ 13%. Vanturile musonice sunt responsabile pentru dezvoltarea armonioasa. Cafeaua verde astfel obtinuta are boabe de dimensiuni mari si culoare specifica, mai deschisa. Prin acest efort, producatorii din regiunea Malabar asigura particularitatea boabelor de cafea cu aciditatea catifelata, unica in randul cafelelor de specialitate din intreaga lume.

Cafeaua India Malabar Monsoon are o textura echilibrata si fina, fara sa fie amara sau acida. Se distinge prin aciditatea catifelata specifica, accentele pamantii de gust si notele delicate de fructe si plante. Prajite mediu – City Plus – aceste boabe de cafea releva si accente de ciocolata si condimente.  Consistenta remarcabila, aciditatea redusa si corpul plin fac din India Malabar Monsoon cafeaua ideala pentru espresso. Veti fi umiti de crema apetisanta a espresso-ului preparat din aceasta cafea de origine. Adaugarea zaharului in cafea nu este necesara, India Malabar Monsoon are o dulceata aparte.

Caracteristici cafea India Malabar Monsoon

Tara de origine: India

Soi de cafea: 100% Arabica

Regiunea: coasta Malabar

Altitudine cultivare:  900 – 1500 metri deasupra nivelului marii

Metoda de procesare: procesare specifica, cunoscuta drept metoda musonica

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus