Cafea Indonesia Mandheling

Cafea Indonesia Mandheling

0 Review-uri

Gust: accente fine, pamantii, usor picante

97.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Gramaj:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Indonezia

Regiune:

Sumatra

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1800 – 2000 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

procesare naturala traditionala – Giling Basah

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Indonesia Sumatra Mandheling SHG

In timp ce majoritatea cafelelor de specialitate poarta denumirea tarii sau a regiunii unde sunt cultivate si procesate, cafeaua Indonesia Mandheling are un statut aparte. Numele acesteia provine de la grupul de bastinasi din regiunea Sumatra, cunoscuti sub numele de Mandheling, precum si de la metoda naturala traditionala de procesare, numita Giling Basah.

Olandezii sunt cei care au adus primii arbori de cafea in Indonezia la inceputul secolului al XIX-lea in incercarea de a opri monopolul lumii arabe asupra cultivarii de cafea. Cativa zeci de ani mai tarziu, cafeaua indoneziana a ajuns un important jucator pe piata cafelei de specialitate din intreaga lume.  Multe dintre insulele din Indonezia sunt de origine vulcanica. Prin urmare, acestea sunt muntoase si au un sol bogat, care este ideal pentru cultivarea cafelei. Nu este de mirare ca unele dintre cele mai renumite cafele din lume sunt cultivate pe insulele din Arhipeleagul Malay din Indonezia: Sumatra, Sulawesi, si Java. Aproximativ 15% din toata cafeaua cultivata aici este Arabica.

Cafeaua Indonesia Mandheling este cultivata pe pantele vulcanice ale Muntelui Leuser, regiunea Sumatra, cea de-a doua insula ca marime din Indonezia. Metoda utilizata pentru procesare are drept rezultat o cafea cu corp plin, aroma concentrata si un finisaj cu accente naturale si note picante. Giling Basah, sau procesarea traditionala implica decojirea boabelor atunci cand valoarea continutului de umiditate este de aproximativ 50%. Prin comparatie, majoritatea cafelelor se proceseaza la aproximativ 10 – 12% umiditate.

Aceasta metoda unica de prelucrare, precum si altitudinea mare la care este cultivata (SHG – Strictly High Grown) determina un profil de aroma de marca – aciditate scazuta, savoare intensa si note fine de ciocolata, cu accente pamantii si picante.

Lasa-te surprins de accentele fine, pamantii, uneori usor picante si descopera corpul siropos si viguros al acestei cafele, cu o aciditate redusa, iar rutina fiecarei dimineti se va transforma intr-o experienta sublima si ispititoare. Cafeaua Indonesia Mandheling este perfecta pentru prepararea unui espresso delicios si cremos.

Caracteristici cafea Indonesia Mandheling

Tara de origine: Indonezia

Soi de cafea: 100% Arabica

Regiunea: Sumatra

Altitudine cultivare:  1800 – 2000 metri deasupra nivelului marii

Metoda de procesare: procesare naturala traditionala – Giling Basah

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus