Cafea Spirit of India 250gr

Cafea Spirit of India 250gr

0 Review-uri

Gust: fructe exotice, cu accente fine de mirodenii si ciocolata

40.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

India

Regiune:

Karnataka

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1200 – 1300 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

prelucrare uda, prin spalare

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Spirit of India

In urma cu mai bine de 400 de ani, indienii descopereau pentru prima data calitatile terapeutice ale bobului de cafea. De atunci, traditia cultivarii arborilor de cafea a fost transmisa cu multa pasiune din generatie in generatie si ridicata la rang de arta. India este al 6-lea producator de boabe de cafea, la nivel mondial. Spirit of India este o cafea 100% Arabica cultivata in regiunea Karnataka, situata in sud-vestul tarii.

Potrivit legendei, in jurul anului 1610, indianul Baba Budan a adus in aceasta regiune sapte boabe de cafea din Yemen. Aflat in pelerinaj in Mocha, acesta a fost cucerit de lichidul inchis la culoare si aromat pe care l-a consumat si a decis sa il faca cunoscut si localnicilor din tara sa.  Odata ajuns acasa, acesta a plantat cele sapte boabe de cafea, deschizand drumul spre ceea ce urma sa devina o industrie de succes in India. Acesta a infiintat prima plantatie de cafea in anul 1670, pe dealurile din regiunea Karnataka, care astazi ii poarta numele.

Spirit of India este o cafea „Shade Grown Coffee”, crescuta la umbra diversilor copaci. Acest lucru inseamna ca tratarea cu fertilizatori este extrem de redusa, iar rezultatul final este o cafea naturala care imprumuta din notele exotice si aromele campurilor cu mirodenii din jur si a copacilor.  Spirit of India are un nivel redus de cafeina, iar boabele de cafea au o aciditate delicata, cu note de fructe exotice si condimente. Cafeaua de origine indiana este potrivita atat pentru ibric, cat si pentru espresso, french press sau filtru.

Prajim cafeaua verde doar la comanda dvs. si recomandam o prajire medie – City Plus –  pentru a evidentia mix-ul dintre accentele dulci, acrisoare si picante, completate de intensitatea gustului de ciocolata, specifice cafelei Spirit of India. Este cafeaua ideala pentru fiecare moment al zilei.

Tara de origine: India

Soi de cafea: 100% Arabica

Regiunea: Karnataka

Altitudine cultivare:  1200 – 1300 metri deasupra nivelului marii

Metoda de procesare:  prelucrare uda, prin spalare

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus