Prajirea manuala

prajirea_manuala_1

Emoția și personalitatea unui cafele desăvârșite încep cu o poveste. Totul pornește cu o floare, transformată ulterior în cireașa produsă de arborii de cafea și continuă cu un drum lung, încărcat de obiceiuri, tradiții și procedee complexe. Dintre acestea, se remarcă procesul de prăjire al boabelor de cafea, probabil cea mai importantă filă a poveștii, cea care oferă deliciul și aroma cafelei.

Prăjirea boabelor de cafea este deopotrivă o artă și o știință. Deosebirea între o cafea perfect prăjită și una prăjită neuniform constă în detalii fine, iar câteva secunde pot face diferența.

Gustul sublim din fiecare ceașcă de cafea Hedone tăinuiește o dedicare, o atenție și minuțiozitate aproape fanatică din partea profesioniștilor Hedone Cafe în procesul de prăjire. Calitatea este monitorizată cu mare grijă, asigurându-se că savoarea și buchetul de miresme al boabelor de cafea înfloresc corespunzător.

Magica licoare derivă din peste 1500 de substanțe volatile și solubile, care în timpul procesului de prăjire trec prin transformări fizice și chimice sub umbrela reacțiilor, determinând, pe această cale, esențele responsabile de calitățile senzoriale ale cafelei.

Prăjirea este procedeul termic ce schimbă boabele verzi de cafea în boabe aromate și savuroase, de culoare maro închis, eliberând uleiurile eterice din acestea. În starea inițială, sub formă de boabe verzi, sunt concentrați acizii, proteinele și cafeina, dar nu și mirosul și gustul atât de ispititor, specific cafelei. Cuptoarele de prăjire de la Hedone Cafe învăluie și rostogolesc boabele verzi într-un curent de aer fierbinte, timp de 12 – 14 minute, sub atenta supraveghere a specialiștilor noștri. Astfel, asigurăm o prăjire optimă și un echilibru perfect între timpul, temperatura și tehnica de prăjire la care sunt supuse boabele de cafea. Se remarcă trei etape esențiale:

1-1-1

Uscarea: în această primă fază, care durează aproximativ jumătate din întregul ciclu al prăjirii, umiditatea este evaporată printr-o reacție endotermă, boabele de cafea își schimbă culoarea din verde în galben palid și pierd în jur de 14 – 16% din greutatea lor.

Prăjirea: în această fază complexă, temperatura este reglată la valoarea aleasă drept maximă, crește semnificativ volumul boabelor, în timp ce greutatea acestora se diminuează și mai mult. Următorul moment este cel care produce modificări substanțiale în compoziția chimică a cafelei – reacția Maillard, o reacție exotermă între aminoacizi și zaharuri, ce determină eliberarea dioxidul de carbon, intensificarea și definitivarea culorii bobului de cafea, dând naștere, totodată, aromelor intense și fermecătoare.

Există situații în care, în lipsa soarelui, arborele de cafea nu produce cireșe suficient de zaharisite, iar boabele de cafea verzi obținute nu au capacitatea de a crea o reacție Maillard echilibrată în timpul prăjirii. Anumiți producători și prăjitori de cafea corectează acest deficit adăugând zahăr în mod artificial, denaturând pe această cale beneficiile renumite ale cafelei, fără a afecta, însă, gustul final. Hedone Cafe se identifică și respectă cu strictețe angajamentul asumat al calității și al prospețimii oneste, politică conturată de obsesia cu care căutam furnizori de boabe de cafea organice și naturale, cu valoare specifică.

Hedone Cafe abordează două variante de prăjire, optimizate și în perfect echilibru cu sortimentele de cafea de specialitate folosite: o metodă de prăjire medie – City Plus – pentru cafeaua 100% Arabica și una medie intensă – City Plus Plus – pentru cafeaua Robusta.

Răcirea: ultima etapă este esențială pentru a păstra calitățile obținute în timpul prăjirii. Hedone Cafe folosește metoda aerului rece pentru tratarea delicată a boabelor de cafea. Acest proces durează mai mult și antrenează costuri mai mari, dar oferă o serie de beneficii suplimentare – boabele sunt în continuă mișcare, sunt protejate de umiditate și își păstrează caracteristicile aromatice.

Vizând excelența în fiecare pas, echipa Hedone Cafe asigură ambalarea boabelor de cafea în pungi prevăzute cu valvă unisens și ziplock, care protejează de agenții externi, precum umiditatea și aerul și garantează durabilitatea valorii specifice.

Rezultatul procesului de prăjire tradițional și echilibrat realizat de către specialiștii Hedone Cafe cu multă grijă și dedicare, este sporit de sistemul logistic excepțional dezvoltat, asigurând livrarea cafelei suficient de repede încât să păstreze intacte toate calitățile, care, în mod normal, se degradează atât de ușor după prăjire.

Pe această cale, desăvârșim personalitatea și simfonia senzorială a cafelei Hedone și transformăm boabele de cafea verde într-o feerie a tentațiilor sublime, care răsfață simțurile și încarcă cu energia vieții.

expresor cafea cu rasnita, aparat de cafea,espressoare, espressor automat, masina de cafea, expresor, expresoare cafea ieftine, expresor cafea cu rasnita, espressoare automate, expresor cafea profesional, espressor automat, masina de cafea, ceai, ceaiuri, ceai de sunatoare, ceai verde, ceai de tei, ceai alb, cafea, cafea verde boabe, cea mai buna cafea, cafea boabe, cafea verde pret, cafea verde slabit, cafea decofeinizata

expresor cafea cu rasnita, aparat de cafea,espressoare, espressor automat, masina de cafea, expresor, expresoare cafea ieftine, expresor cafea cu rasnita, espressoare automate, expresor cafea profesional, espressor automat, masina de cafea, ceai, ceaiuri, ceai de sunatoare, ceai verde, ceai de tei, ceai alb, cafea, cafea verde boabe, cea mai buna cafea, cafea boabe, cafea verde pret, cafea verde slabit, cafea decofeinizata

expresor cafea cu rasnita, aparat de cafea, espressoare, espressor automat, masina de cafea, expresor, expresoare cafea ieftine, expresor cafea cu rasnita, espressoare automate, expresor cafea profesional, espressor automat, masina de cafea, ceai, ceaiuri, ceai de sunatoare, ceai verde, ceai de tei, ceai alb, cafea, cafea verde boabe, cea mai buna cafea, cafea boabe, cafea verde pret, cafea verde slabit, cafea decofeinizata

espressoare espressor automat masina de cafea expresor expresoare cafea ieftine expresor cafea cu rasnita espressoare automate expresor cafea profesional espressor automat expresor cafea boabe ceai ceaiuri aparat de facut cafea aparat de cafea ceai de tei ceai alb cafea cafea verde boabe cea mai buna cafea cafea boabe cafea decofeinizata
Translate »