De ce iubim cafeaua?

#concurs

Cafeaua este o poveste veche ca timpul, dar mereu surprinzatoare. Zilnic, la nivel mondial sunt consumate peste 2,25 miliarde de cesti, motiv pentru care tarile din intreaga lume i-au dedicat o zi in care o celebreaza : 1 octombrie/ 29 septembrie (data exacta difera de la tara la tara).

De Ziua Internationala a Cafelei se sarbatoreste, la nivel global, calatoria cafelei de la ferma pana in ceasca. Este o oportunitate pentru a onora eforturile fermierilor care fac posibil ca noi sa ne delectam in fiecare zi cu „magica licoare”.

Si ce mod mai bun de a sarbatori cea mai iubita bautura din intreaga lume, decat sa ne amintim motivele pentru care o iubim atat de mult? Bineinteles, pentru fiecare inseamna altceva. Pentru noi, echipa Hedone Cafe inseamna sursa delectarii, a visului cu ochii larg deschisi si expresia placerii ascunsa in gesturi simple.

Cafeaua este pasiunea noastra. Ii dedicam concursul desfasurat pe pagina de Facebook Hedone Cafe, unde te asteptam sa ne spui de ce iubesti tu cafeaua. Ai sansa sa castigi unul dintre premiile oferite:

Premiul 1: Un kilogram de cafea de origine pura din Burundi – Burundi Cup of Excellence – si un set de ceramica format din ceasca, lattiera si scrumiera;

Premiul 2: Jumatate de kilogram de cafea Burundi Cup of Excellence si o ceasca pentru espresso + farfurie;

Intre timp, am adunat cateva impresii din partea iubitorilor de #cafeaproaspatprajita din comunitatea noastra, numai bune de citit alaturi de un espresso:

  • Este imposibil sa fim tristi in timp ce savuram o ceasca de cafea

Chiar daca ziua nu se contureaza chiar asa cum ne dorim, o ceasca de cafea are puterea de a o face intotdeauna mai frumoasa. Cafeaua este o mangaiere a zilelor in care energia este cuvantul cheie.

  • Este primul lucru la care ne gandim in fiecare dimineata

De indata ce oprim alarma, gandul ne zboara instinctiv la gustul minunat al cafelei. Sa fim sinceri, chiar si cele mai matinale persoane, au un zambet mai larg dupa ce savureaza o ceasca de cafea.

  • Putine lucruri se pot compara cu mirosul cafelei

Aroma cafelei proaspat prajita si proaspat macinata nu are termen de comparatie, este mica bucurie incitanta a diminetii.

  • Gustul inconfundabil

Inevitabil, gustul nu putea lipsi din aceasta lista. Adevaratii iubitori ai cafelei stiu ca aceasta inseamna mai mult decat energie si cafeina. Stiu ca o cafea de calitate nu este niciodata amara. De fapt, amareala este semnul ca respectiva cafea este veche si prajita mai mult decat trebuie.  Intr-o cafea proaspat prajita, nu este nevoie sa adaugi zahar. Accentele uimitoare de gust sunt evidentiate prin diferite stiluri de prajire.

  • Calatoriile sunt doar la o cafea distanta atunci cand gasesti aromele lumii adunate in ceasca

Cafeaua se cultiva in diverse tari ale lumii si reprezinta o punte de legatura intre culturi. In functie de originea sa – Brazilia, Etiopia, Yemen, Jamaica, samd – cafeaua are caracteristici unice. Aleasa si preparata cu atentie, cafeaua este o adevarata forma de arta, iar maiestria incepe pe plantatia unde este cultivata si procesata.

  • Cafeaua este un limbaj universal, care are puterea de a contura conversatii frumoase

Ce poate fi mai reconfortant decat conversatiile cu persoanele dragi, la o ceasca de cafea? Socializarea la cafea este o tendinta culturala recunoscuta la nivel mondial, indiferent ca vorbim despre cele din timpul liber sau cele de la locul de munca. Alaturi de cafeaua perfecta, totul devine mai usor, mai placut… Ideile prind contur, creativitatea si ingeniozitatea se intensifica, relatiile se consolideaza, oamenii devin mai deschisi.

Concurs „De ce iubim cafeaua”

Concursul este deschis tuturor participantilor rezidenti in Romania, cu exceptia angajatilor Hedone Cafe, precum si a membrilor familiilor acestora pana la gradul IV inclusiv. Inscrierea in concurs se realizeaza in baza unui comentariu publicat in postarea concursului afisat pe pagina de Facebook oficiala Hedone Cafe: facebook.com/hedonecafe. Concursul se desfasoara in perioada 01 octombrie, ora 08:00 si 02 octombrie, ora 08:00. Premiile acordate constau in:

Premiul 1: Un kilogram de cafea de origine pura din Burundi – Burundi Cup of Excellence – si un set de ceramica format din ceasca + farfurie, lattiera si scrumiera;

Premium 2: Jumatate de kilogram de cafea Burundi Cup of Excellence si o ceasca pentru espresso + farfurie;

Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti cu ajutorul unei aplicatii de selectie aleatoare, precum random.org, in data de 02 octombrie si va fi anuntat pe pagina oficiala de Facebook a companiei.

ziua internationala a cafelei

expresor cafea cu rasnita, aparat de cafea,espressoare, espressor automat, masina de cafea, expresor, expresoare cafea ieftine, expresor cafea cu rasnita, espressoare automate, expresor cafea profesional, espressor automat, masina de cafea, ceai, ceaiuri, ceai de sunatoare, ceai verde, ceai de tei, ceai alb, cafea, cafea verde boabe, cea mai buna cafea, cafea boabe, cafea verde pret, cafea verde slabit, cafea decofeinizata

expresor cafea cu rasnita, aparat de cafea,espressoare, espressor automat, masina de cafea, expresor, expresoare cafea ieftine, expresor cafea cu rasnita, espressoare automate, expresor cafea profesional, espressor automat, masina de cafea, ceai, ceaiuri, ceai de sunatoare, ceai verde, ceai de tei, ceai alb, cafea, cafea verde boabe, cea mai buna cafea, cafea boabe, cafea verde pret, cafea verde slabit, cafea decofeinizata

expresor cafea cu rasnita, aparat de cafea, espressoare, espressor automat, masina de cafea, expresor, expresoare cafea ieftine, expresor cafea cu rasnita, espressoare automate, expresor cafea profesional, espressor automat, masina de cafea, ceai, ceaiuri, ceai de sunatoare, ceai verde, ceai de tei, ceai alb, cafea, cafea verde boabe, cea mai buna cafea, cafea boabe, cafea verde pret, cafea verde slabit, cafea decofeinizata

espressoare espressor automat masina de cafea expresor expresoare cafea ieftine expresor cafea cu rasnita espressoare automate expresor cafea profesional espressor automat expresor cafea boabe ceai ceaiuri aparat de facut cafea aparat de cafea ceai de tei ceai alb cafea cafea verde boabe cea mai buna cafea cafea boabe cafea decofeinizata
Translate »