Cafea Ethiopia Djimmah

Cafea Ethiopia Djimmah

0 Review-uri

Gust: note de fructe si vin

62.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Gramaj:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Ethiopia

Regiune:

Djimmah

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1400 – 1600 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

uscata/ naturala

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Fine Ethiopia Djimmah SHG

Cafeaua Ethiopia Djimmah provine din locul de origine al cafelei, din regiunea Kaffa a tarii. De aici, magica licoare a fost raspandita mai tarziu in Yemen, in Arabia si Egipt. Tot de aici provine si celebra legenda a crescatorului de capre, pe nume Khaldi. Acesta a ramas uimit dupa ce a observat cum caprele sale au devenit energice cand au mancat niste fructe mici si rosii crescute in tufisuri necunoscute pana atunci. Khaldi a cules fructele si le-a dus la o manastire din apropiere, unde le-a fiert obtinand un lichid inchis la culoare, usor amar, aromat, care alunga oboseala si somnolenta.

Ethiopia, oficial Republica Federala Democrata a Etiopiei, este un stat fara iesire la mare situat in Cornul Africii. Ethiopia este al cincilea cel mai mare producator mondial de cafea. Cum industria de cafea este extrem de profitabila, acest segment asigura locuri de munca pentru aproape 15 milioane de persoane si reprezinta aproximativ 28% din exporturile anuale ale tarii. Ethiopia a oferit unele dintre cele mai bune boabe de cafea de origine premium din intreaga lume.

In general, cafeaua etiopiana este cunoscuta pentru complexitatea aromei sale, cu accente usor salbatice de vin si nuante pamantii de gust. Cafeaua este cultivata la altitudini cuprinse intre 1500 – 2200 metri deasupra nivelului marii, la ferme situate in zona montana. Din acest motiv, este clasificata drept SHG (Strictly High Grown), un indicator de calitate al cafelei, care se dezvolta armonios si lent.

Personalitatea cafelei Ethiopia Djimmah este usor de recunoscut dupa savoarea sa cremoasa, cu accente de ciocolata amaruie, fructe acrisoare si alune, completate de arome complexe pamantii. Este o cafea cu corp mediu si aciditate usoara. Ramane la alegerea dvs. daca veti prepara aceasta cafea la espressor, filtru sau ibric, noi avem o singura recomandare: sa o savurati alaturi de cei dragi.

Caracteristici cafea Ethiopia Djimmah

Tara de origine: Ethiopia

Soi de cafea: 100% Arabica

Regiunea: Djimmah

Altitudine cultivare: 1400 – 1600 metri deasupra nivelului marii.

Metoda de procesare: uscata/ naturala

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Produse Complementare

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus