Cafea Honduras SHG

Cafea Honduras SHG

0 Review-uri

Gust: note intense de ciocolata neagra si de prune uscate

87.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Gramaj:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Honduras

Regiune:

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1400 – 1700 metri deasupra nivelului marii

Procesare:

Uda/ prin spalare (washed)

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Honduras washed Microlots SHG

Cafeaua a inceput sa fie cultivata in Honduras in jurul anului 1804. Totusi, razboaiele si loviturile de stat pentru castigarea independentei nu au permis extinderea si dezvoltarea culturilor de cafea pana spre sfarsitul secolului XX. Pe parcursul ultimilor 25 de ani, atat producatorii de cafea, cat si Guvernul din Honduras au facut eforturi constante pentru a imbunatati calitatea cafelei din aceasta tara. Au fost adoptate legi pentru a oferi sprijin si stimulente fiscale producatorilor de cafea, au fost construite autostrazi oferind acces la regiunile unde se cultiva cafeaua, a fost optimizat procesul de productie prin efectuarea de analize a solului, samd. Rezultatul eforturilor comune a insemnat castigarea unui loc pe podiumul principalilor producatori si exportatori de cafea verde de calitate din intreaga lume.

Localnicii sunt mandri de cafeaua lor. Incepand cu anul 2011, Honduras a devenit cel mai mare producator de cafea din America Centrala (depasind Guatemala) si al saptelea exportator de cafea verde la nivel mondial. In prezent, industria cafelei in aceasta tara este in directa concurenta cu Columbia si Brazilia – exportand doar boabe de cafea Arabica de inalta calitate – si joaca un rol extrem de important in economia tarii.

Cafeaua Honduras SHG face parte din programul BECAMO, care este dedicat atingerii si mentinerii unor standarde ridicate si exigente din punct de vedere calitativ in productia cafelei verzi, bazata pe protocoale stricte si responsabilitate sociala si de mediu. Programul BECAMO, recunoscut ca fiind unul dintre exportatorii de cafea de top din America, a fost infiintat in 1983 de Emilio Medina.

Honduras SHG (Strictly High Grown) este o cafea speciala, cultivata intr-o micro-ferma, afacere de familie, membra a programului BECAMO. Cafeaua produsa sub forma de micro loturi inseamna cantitati mici, atentie deosebita si calitate exceptionala. Procedeele folosite in acest caz protejeaza natura si comunitatile din zona. Fiecare cireasa de cafea este tratata cu grija si dragoste, iar traditia cultivarii este transmisa din generatie in generatie de catre fermierii care isi dedica viata cafelei. Obtinute prin procesare uda, sau prin spalare (washed), boabele de cafea Honduras dobandesc accente de gust clare, usor de identificat si complexe.

Cu fiecare ceasca de Honduras SHG, veti decoperi o cafea de specialitate, cu arome sofisticate, aciditate echilibrata si placuta, crema bogata si gust dulce. Aceste trasaturi ale cafelei de origine Honduras o recomanda ca fiind un sortiment excelent pentru a prepara un espresso  desavarsit. Prin prajire medie, cafeaua Honduras capata o aroma intensa, exotica, de ciocolata neagra si prune uscate. Noi recomandam sa consumati fara zahar acest tip de cafea, pentru a lasa notele de gust si aromele sa se desfasoare armonios.

Caracteristici cafea Honduras SHG

Sortiment: 100% Arabica

Altitudine cultivare: 1400 – 1700 metri deasupra nivelului marii

Metoda de procesare: Uda/ prin spalare (washed)

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus