Cafea Tanzania AA

Cafea Tanzania AA

0 Review-uri

Gust: accente dulci si note florale

90.99 Lei
Macinare:
Prajire:
Gramaj:
Cantitate:
Corp:
Prajire:
Aciditate:
Aroma:
Cafeina:
Mai multe

Origine:

Tanzania

Regiune:

Districtul Karatu

Sortiment:

100% Arabica

Altitudine:

1500 – 1600 metri

Procesare:

Uda/ prin spalare (washed)

Prajire recomandata:

City Plus (nivel mediu de prajire)

Cafea de origine SingleArabica Tanzania AA Top Ngila Estate in Grain Pro

Adusa din Ethiopia, cafeaua a ajuns in Tanzania la inceputul secolului al XVI-lea.  Initial, triburile din Tanzania obisnuiau sa manance ciresele produse de arborii de cafea, pentru efectul sau stimulator. Mai tarziu, au inceput sa prelucreze ciresele, iar boabele obtinute le fierbeau si le amestecau cu diferite ierburi si plante naturale pana cand obtineau o pasta, pe care o mestecau. Boabele de cafea erau folosite si moneda de schimb, iar sefii de trib erau cei care controlau productia. Astazi, productia de cafea in Tanzania este un aspect important sustinand economia tarii. Principalele regiuni unde se cultiva cafeaua sunt in nordul tarii, in Mbeya, Mbinga, Iringa, Morogoro si Ngara. Din aceste zone pleaca anual peste 40.000 de tone metrice, din care aproximativ 70% este cafea Arabica si 30% cafea Robusta. Cultura cafelei in tara, precum si cafeaua Tanzania AA inseamna o perfecta imbinare intre traditie si calitate, pasiune si perseverenta.

Plantatia de cafea Ngila Estate a fost fondata in 1920 de un colonist german in regiunea muntoasa din Tanzania. Din 1992, familia Meyer administreaza ferma amplasata la 1600 metri deasupra nivelului marii, pe o suprafata de peste 100 hectare, avand mai mult de 150.000 de arbori de cafea plantati si o medie anuala a recoltei de 120 de tone de cafea Arabica. De atunci, ferma s-a dezvoltat si a fost tehnologizata cu echipamente de irigat si prelucrat. Controlul calitatii este un aspect esential, arborii de cafea sunt culesi manual, cireasa cu cireasa, iar intreaga activitate a plantatiei se desfasoara sub supravegherea  Institutului de Cercetare al Cafelei din Tanzania (TACRI).

Cafeaua Tanzania AA are o aroma placuta, un corp plin, cu aciditate accentuata si un gust dulce cu arome echilibrate, datorita nutrientilor din solurile vulcanice unde este cultivata.

Caracteristici cafea Tanzania AA

Tara de origine: Tanzania

Sortiment: 100% Arabica

Regiunea: Districtul Karatu

Altitudine cultivare: 1500 – 1600 metri deasupra nivelului marii

Metoda de procesare: uda/ prin spalare (washed)

Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)

Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.

Prajim cafeaua
in ziua comenzii
Transport gratuit
de la 200 lei
Produse
autentice

Produse Complementare

Ce spun clientii nostri

Acorda nota produsului:
sus