Cafea Yemen Mocha Matari
Gust: exotic, cu accente de ciocolata si scortisoara
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: Yemen |
Regiune: Mocha |
Sortiment: 100% Arabica |
Altitudine: 2300 – 2600 metri deasupra nivelului marii |
Procesare: prelucrare uscata, naturala |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica Yemen Mocha Matari, Strictly High Grown
O cafea de origine draga sufletului nostru este Yemen Mocha Matari din Peninsula Arabica. Cultivarea si comertul acesteia se realizeaza in conditii dificile din cauza tensiunilor cumulate pe fondul razboiului din Yemen. Insa noi credem ca merita toate eforturile. Aceste boabe de cafea sunt crescute natural, langa un mic port la Marea Rosie de pe coasta de vest a Yemenului, la altitudini mari, ce depasesc 2500 de metri, tocmai pentru a pastra puritatea gustului. Cafeaua in Yemen este produsa prin metode naturale, fara fertilizare artificiala, erbicide sau pesticide.
Yemen Mocha Matari este o cafea cu adevarat exotica, premium in lumea cafelelor de specialitate si apreciata pentru accentele de gust diverse, precum vin, ciocolata, capsuni, caramel, scortisoara uscata si nucsoara. Prajita light, aceasta cafea isi releva caracterul acid si accente de fructe si condimente, in timp ce o prajire indelungata accentueaza accentele pamantii si textura de ciocolata. Noi prajim mediu aceasta cafea deosebita pentru a evidentia gustul sau exotic si pentru a obtine echilibrul intre numeroasele sale caracteristici aromate. Daca alegeti sa preparati aceasta cafea sub forma de espresso, veti descoperi in ceasca un gust intens de ciocolata.
Cultivata in mod traditional, fara substante si ingrasaminte chimice, Yemen Mocha Matari este o cafea prelucrata natural (uscat), cu corp plin si aciditate incantatoare.
Cafeaua cultivata in Yemen se afla in topul cafelelor de specialitate din intreaga lume. In ciuda conditiilor dificile, Yemenul are o traditie de sute de ani in cresterea cafelei de calitate. Doar 3% din terenurile din Yemen sunt arabile si doar un sfert din acest procent este dedicat productiei de cafea. Aici, culturile sunt de tip micro-lot, sunt inregistrati aproximativ 99 000 de fermieri mici, cu mici parcele de arbori de cafea. Suprafata cultivata se afla in regiuni montante, la altitudini mari, de cele mai multe ori pe teren abrupt.
Cafeaua din Yemen este considerata a fi rara si a fost apreciata de secole, castigand numeroase distinctii si premii. Cantitatea exportata in intreaga lume este redusa, populatia Yemenului consumand aproape trei sferturi din productia anuala. Jumatate din cantitatea exportata se duce catre tara bogata cu care se invecineaza in nord, Arabia Saudita. De aici si caracterul exclusivist al cafelei Yemen Mocha Matari.
Caracteristici cafea Yemen Mocha Matari
Tara de origine: Yemen
Soi de cafea: 100% Arabica
Regiunea: Mocha
Altitudine cultivare: 2300 – 2600 metri deasupra nivelului marii
Metoda de procesare: prelucrare uscata, naturala
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri (1)
mihaela
15-05-2019bun