Cafea Guatemala Huehuetenango SHG
Gust: arome dulci, florale
Corp: | |
Prajire: | |
Aciditate: | |
Aroma: | |
Cafeina: |
Origine: Guatemala |
Regiune: platou montan Huehuetenango |
Sortiment: 100% Arabica |
Altitudine: 1500 – 1800 metri deasupra nivelului marii |
Procesare: procesare uda, prin spalare |
Prajire recomandata: City Plus (nivel mediu de prajire) |
Cafea de origine SingleArabica Guatemala Huehuetenango SHG, Shade Grown
Guatemala este una dintre regiunile din America Centrala, care au reusit sa depaseasca instabilitatea politica si infrastructura slab dezvoltata pentru a produce o cafea excelenta, recunoscuta la nivel international. Guatemala este al zecelea producator de cafea Arabica din lume. Cafeaua din Guatemala are un profil aromatic exceptional datorita faptului ca 70% din aceasta se cultiva in ferme de munte, la altitudini mari, unde clima este ideala pentru astfel de culturi. Conform Asociatiei Nationale de Cafea din Guatemala, exista opt mari regiuni care ofera profile distincte ale cafelei cultivate, dintre care amintim: Atitlan, Huehuetenango, Coban sau Antigua.
Cafeaua Guatemala Huehuetenango este cultivata in regiunile muntoase din nordul tarii, la altitudini mari. Aici sunt cei mai inalti munti non-vulcani din America Centrala, oferind mediul perfect pentru dezvoltarea armonioasa a arborilor de cafea. Din acest motiv, este considerata a fi cafeaua de top a Guatemalei si a primit certificarea Organic and Fair Trade Coffee. Arborii de cafea din regiunea Huehuetenango cresc la umbra altor copaci (Shade Grown) si a vegetatiei din jur. Acest aspect accentueaza calitatea cafelei si este benefic pentru protejarea biodiversitatii zonei.
Are o textura cremoasa si o savoare subtila si blanda, dar complexa si fascinanta totodata. Cu un corp „light” si o aroma dulce florala, cafeaua Guatemala Huehuetenango te poarta intr-o calatorie a gusturilor distincte si delicate de fructe si condimente dulci. Amintirea gustului suav si aromat face aceasta cafea ideala de savurat in orice moment al zilei alaturi de cei dragi.
Caracteristici cafea Guatemala Huehuetenango
Tara de origine: Guatemala
Soi de cafea: 100% Arabica
Regiunea: platou montan Huehuetenango
Altitudine cultivare: 1500 – 1800 metri deasupra nivelului marii
Metoda de procesare: procesare uda, prin spalare
Prajire: City Plus (nivel mediu de prajire)
Detalii ambalare: punga triplu strat, cu valva unisens si ziplock, lipire termica. Pentru pastrare optima, evitati contactul direct si pe termen lung al cafelei cu aerul, lumina si umiditatea. Este disponibila in 5 tipuri diferite de macinare adaptate modului dvs. de preparare a cafelei.
Ce spun clientii nostri